18:08
Тиждень географії

У вивченні будь-якого шкільного предмета важливу роль відіграють нетрадиційні форми роботи. І це най­більше стосується такої багатогранної науки, як гео­графія. Адже в науці про землю є елементи описовості й пошуку, спостереження й відкриття, оцінки й по­рівняння, експерименту й прогнозу. Саме в позаурочний час можна знайти найрізноманітніші форми для за­цікавлення предметом. Проведення в школі предметних тижнів реалізує основну мету: виховати всебічно розвинену осо­бистість. Всі ці позашкільні заходи: інтелектуальна гра «Щасливий випадок», «Конференція-звіт туристичного гуртка», гра-квест «Найсильніша ланка», гра «О, щасливчик» та ін. — виховують почуття колективізму, відповідальності, взаємопова­ги, любові до рідної землі. Так, в нашій школі з 23.10 по 27.10 2017 р. був проведений Тиждень географії.

  

Розпочали предметний тиждень учні 10-11 класів, які в грі «Щасливий випадок» показали свої знання з географії. А у вівторок 24.10.2017 р. учні 8-10 класів презентували результати своєї роботи, 8 клас – підвели підсумок своїх польових досліджень, які були проведені в рамках експедиції до Ландшафтного заказника загальнодержавного значення Червонобережжя «Звіт туристичної групи КРОК про проведені дослідження природи басейну річки Удай». 

А учні 10 класу – розкрили питання ресурсозабезпеченості та глобальних проблем людства». В середу 25.10.2017 учні 7-11 класів шукали скарби – брали участь в грі-квесті «Мередіан», переможці отримали грошову винагороду. 

В четвер тема подорожей і скарбів набула нового розвитку в грі «Пірати Азовського моря» участь взяли учні 7-11 класів. Цінність проведення предметних тижнів з географії в тому, що діти використовують географічні знання для роз­ваг. У цих іграх дитина реалізує себе. Ве­лике розмаїття конкурсів дає змогу виявити творчі здібності.

Переглядів: 380 | Додав: альмаматер | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: