21:28
Науково-пізнавальний захід "Загадкові й граціозні улюбленці домашні"

    "Людина культурна настільки,

наскільки здатна    зрозуміти     кішку."  

Б. Шоу .

З метою розширення  знань про свійських тварин – котів,   виховання любові до тварин та бережного ставлення до них, 6 березня 2018 року   у приміщенні Будинку дитячої та юнацької творчості було проведено науково-пізнавальний захід ««Загадкові  й  граціозні  улюбленці домашні».  Захід підготувала і провела вчитель біології Гуржій Лідія Іванівна.

 

Учні дізналися  наскільки унікальними і цікавими є коти, прослухавши про них різні повідомлення, подивилися фрагменти відео. Розминка «Хто знає чому…? дала багато відповідей на цікаві запитання. Наприклад, чому кіт, лежачи у вас на руках, перебирає лапами, "збиваючи" щось? Чому коти дряпають меблі та шпалери? Чому коти несильно кусають за шкіру і тримають кілька секунд? Чому негайно після того, як ви погладили кота, він починає вилизуватися? Чому коти люблять пити капаючу з крана воду? Чому одні коти люблять валеріанку, а інші ні? та багато інших. Прозвучали й корисні поради тим, в кого є коти. Цікавою була розповідь про фелінотерапію (від латинського felis – кішка) – методи профілактики і лікування різних захворювань при допомозі особливого роду  контакту з кішками.  Було проведено сеанс фелінотерапії , який  можна проводити і без участі кішок – просто прослуховувати аудіо записи їхнього голосу.

На заході прозвучали пісні і сценка про котів.

 

 Під кінець заходу Лідія Іванівна подякувала всім учасникам заходу і висловила надію, що  після всього почутого, можливо ви  зміните своє  ставлення до котів і кішок, що перебігають дорогу і будете з любов»ю і турботою ставитися до «братів наших менших».

Переглядів: 326 | Додав: альмаматер | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: