20:54
Фестиваль творчих уроків. Відкритий урок у 6 класі з теми "Запилення"

21 лютого 2018 року  в 6 класі був проведений відкритий урок на тему «Запилення».  В рамках  «Фестивалю творчих уроків», що щорічно стартує  в нашій школі, його провела вчитель біології, вчитель вищої категорії, старший учитель Гуржій Л.І.

З першої хвилини уроку в класі запанувала творча атмосфера. Лідія Іванівна налаштувала усіх з 25 шестикласників на творчу  співпрацю словами з народної мудрості  “Ніхто не знає так багато, як усі ми разом”.

На уроці були використані методи критичного мислення: «Мозковий штурм», «Установити відповідність», «Третій зайвий»,  «Гронування».

Діти з захопленням приймали участь у евристичній бесіді, порівнювали, вирішували  проблемні ситуації, поповнювали знання, працюючи  з біологічним словником і термінами, взяли участь у грі «Чому…?»  

Вдало використано було вчителем випереджаюче навчання, а саме  хвилинку-цікавинку, на якій  учні розповіли цікаві повідомлення . Для покращення емоційного стану учнів повідомлення  прослуховували під музичний супровід «Вальс квітів» із балету  «Лускунчик». Весь урок  супроводжувався естетично оформленою і науково обґрунтованою презентацією, доповненою  відеофрагментом «Запилення рослин» . Несен Світлана та Юрченко Маргарита в образах  «бджілки» і «оси» гарно інсценували вірш «Оса і бджола»  . На уроці прозвучала поетична хвилинка . Вчитель ні на хвилинку не давав розслабитися учням і вони, захопившись «різнобарв’ям» уроку, чудово працювали на уроці.

 

    В кінці уроку Лідія Іванівна знову вдалася  до народної творчості: «До запашних квіток багато бджіл летить,  до вченої людини  багато людей за порадою йде, - говорить китайське прислівя.   Я хочу, щоб ви, діти, мали знання, і до вас теж йшли за порадою…»

Переглядів: 413 | Додав: альмаматер | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: